Welk sterrenbeeld heeft snel langdurige stress?

Welk sterrenbeeld heeft snel langdurige stress?

Stress is iets wat bij het leven van alle dag hoort. Wanneer het bij gematigde of sporadische stress blijft is dat ook helemaal niet zo erg. Langdurige stress is echter een heel ander verhaal. Dat kan na een tijdje ten koste gaan van je fysieke en mentale gezondheid. Welke sterrenbeelden zijn daar het meest vatbaar voor?

1. Maagd

Iemand die als sterrenbeeld Maagd heeft is snel geneigd lang te piekeren. In rondjes denken zonder tot een oplossing te komen levert vaak stress op. De stressvolle gedachten blijven soms maar door je hoofd spoken en maken je leven erg lastig.

Daarnaast voelt een Maagd sneller nervositeit dan veel andere sterrenbeelden. Jezelf zenuwachtig maken begint vroeg en voelt heel heftig. De stress kan zelfs verlammend gaan werken.

Het is heel lastig om hieraan te ontsnappen. Even iets heel anders gaan doen kan helpen je hoofd weer wat leger te maken.

2. Steenbok

De Steenbok is een ware perfectionist. Dat kan natuurlijk heel handig zijn, want een project van jouw hand zal eerder succesvol zijn. Helaas zorgt die drang naar perfectionisme ook al snel voor langdurige stress.

Als er een keer iets fout gaat – wat iedereen overkomt – blijf je daar als Steenbok bovendien vaak lang in hangen. Je vraagt veel van jezelf en vindt dus al snel dat je die fout niet had moeten maken.

Wanneer je een fout hebt gemaakt of vindt dat je iets beter had moeten doen kun je daar ook zeker langdurige stress van hebben. Meditatie kan hierbij helpen.

3. Vissen

Vissen staan er helaas om bekend dat ze van kleine probleempjes hele grote kwesties kunnen maken, vooral wanneer ze al in een slechte bui zijn. Dat levert niet alleen voor jezelf maar vaak ook voor je directe omgeving veel stress op.

Ben jij Vissen en betrap jij je er wel eens op dat je maar loopt te piekeren over iets wat je eerder hebt meegemaakt? Je kunt er nu weinig meer aan veranderen dus het is beter om erover heen te stappen en weer door te gaan. Het heeft geen zin om maar stres te blijven ervaren omdat je het gevoel hebt dat je iets anders had moeten zeggen of doen.

De beste manier om hiermee om te gaan is actief bezig zijn met meer gewoon op zijn beloop te laten. Andere mensen doen nu eenmaal dingen op hun eigen manier en dat kun je slechts beperkt beïnvloeden.

4. Tweelingen

Tweelingen leven vaak heel erg in hun hoofd en dat kan voor bepaalde interne conflicten (en dus voor stress) zorgen. Tweelingen hebben de neiging om de voors en tegens van een bepaalde situatie maar tegen elkaar af te blijven wegen. Wanneer ze het ene kiezen twijfelen ze toch weer over het andere.

Langdurige stress kan ontstaan wanneer je te lang in deze niet zo behulpzame en soms ronduit negatieve gedachten blijft hangen. Eraan ontsnappen is moeilijk om in je eentje te doen. Vraag je partner of een goede vriend of vriendin om hulp wanneer je niet weet hoe je op moet houden in slechte cirkeltjes te denken.

5. Leeuw

Wanneer Leeuw niet regelmatig in staat is om iets leuks voor zichzelf of met gezin of vrienden te doen zal stress op gaan bouwen. Die steeds sterker wordende langdurige stress begint dan vrijwel ongemerkt steeds zwaarder op het gemoed te wegen.

Ben je een Leeuw en merk je dat andere mensen je prikkelbaar of in jezelf gekeerd beginnen te vinden? Vraag je dan af of je de laatste tijd nog wel goed voor jezelf hebt gezorgd. Neem desgewenst wat vrije dagen op om wat leuke dingen te gaan doen.

Je zult merken dat het voor jou niet heel veel lastiger hoeft te zijn om stressvolle tijden goed het hoofd te bieden.