Deze introverte sterrenbeelden zijn graag alleen

Deze introverte sterrenbeelden zijn graag alleen

Wist je dat je sterrenbeeld vaak al bepaalt of je introvert bent? In dit artikel gaan we dieper in op de introverte sterrenbeelden en bespreken we de sterrenbeelden waarvoor dit geldt.

Introverte mensen hebben het vaak zwaarder

Ben jij introvert of is je partner wellicht meer in zichzelf gekeerd dan jij als extravert persoon? Introverte mensen hebben het vaak zwaarder dan extraverte personen. In onze huidige maatschappij wordt de energie en assertiviteit van extraverte mensen vaak als een goede kwaliteit beschouwd. Ook introverte mensen zijn echter belangrijk als stille en bedachtzame motor op de werkvloer en elders.

Wanneer ben je introvert?

Wanneer je introvert bent betekent dit dat je over het algemeen meer in jezelf teruggetrokken bent. Er zijn geen vaste definities voor want introversie en extraversie zijn een glijdende schaal. Vaak weet je echter wel van jezelf of je introvert bent of juist niet. Maar weten of jij tot de introverte sterrenbeelden behoort helpt ook.

Een goede graadmeter is of je tijd nodig hebt om te herstellen wanneer je in gezelschap bent geweest. Als je dan liever alleen bent om weer bij te komen is dat een goed signaal dat je introvert bent. Het betekent niet dat je niet kunt genieten van in goed gezelschap verkeren. Maar hoe je ermee omgaat, tijdens en achteraf, verschilt wel van een extravert persoon.

Veel geziene karaktereigenschappen bij introverte mensen

Ook al is er geen keiharde definitie van introversie te geven, vaak kom je wel bepaalde karaktertrekken tegen in mensen die door zichzelf en/of anderen als introvert worden beschouwd.

Introverte mensen:

  • zijn vaak rustig en bedaard.
  • hebben eerder een luisterend oor dan grote verhalen voor je.
  • kunnen soms verlegen zijn in onbekende gezelschappen.
  • zijn voorzichtig en overdenken hun acties eerst goed.
  • bouwen relaties op begrip, diepgang en intimiteit.

De meest introverte sterrenbeelden

Op basis van deze karaktertrekken en andere kenmerken van introverte mensen kunnen we ook enkele introverte sterrenbeelden selecteren die bij dat plaatje passen. Hieronder vind je deze selectie en waarom deze sterrenbeelden/zonnetekens sneller introvert zijn dan anderen.

1. Maagd

Sterrenbeeld Maagd houdt van orde en rust. Ook gaat dit zonneteken vaak omzichtiger en bedachtzamer te werk dan anderen. Daardoor kan het voor anderen lastig in te schatten zijn wat er in hen omgaat. Wanneer je zelf Maagd bent en daarom introverte trekjes hebt is communicatie erg belangrijk. Vertel je collega’s of je partner wat je denkt en voelt wanneer je jezelf ergens onplezierig bij voelt, maar ook wanneer je iets juist wel leuk vindt.

2. Schorpioen

Het kan moeilijk zijn om snel tot iemand met sterrenbeeld Schorpioen door te dringen. Met hun natuurlijke introversie vinden ze het namelijk lastig om zichzelf te uiten en kwetsbaar op te stellen. Zodra je dit lukt mag je echter rekenen op een stevige vriendschap waar Schorpioen ook helemaal voor zal gaan. Dat neemt niet weg dat Schorpioenen wel heel vriendelijk zijn tegen anderen en al helemaal tegen mensen die ze vertrouwen.

3. Vissen

Sterrenbeeld Vissen is heel emotioneel en baseert veel beslissingen op gevoel. Dat kan echter ook doorslaan naar in zichzelf gekeerd zijn en in rondjes gaan denken. De daarmee gepaard gaande zorgen maken dat het leven soms zwaar kan zijn. Helemaal omdat Vissen graag in de massa opgaan en zichzelf niet zo snel zullen uiten. Opvallend veel Vissen rapporteren dat ze hoogsensitief zijn en de energie van anderen snel oppikken. Dat kan zowel positieve als negatieve energie zijn.

4. Stier

Sterrenbeeld Stier geniet in beperkte mate van gezelschap maar is ook heel graag alleen. Uitgaan of simpelweg tussen de mensen zijn kost meer energie dan het oplevert. Ze kunnen er dus in de juiste situaties wel van genieten, maar hebben daarna wel veel privétijd nodig om ervan te herstellen. Omdat ze ook best sociaal kunnen zijn en doen zul je niet altijd aan ze merken dat ze in de basis een introverte persoonlijkheid hebben.