Geboren leiders hebben vaak dit zonneteken

Geboren leiders hebben vaak dit zonneteken

Slechts enkele mensen zijn echt geboren leiders. Veel mannen en vrouwen die in de situatie komen dat ze werknemers aan moeten sturen zijn jaloers op mensen die deze gave wel van nature hebben. En dat is logisch, want een geboren leider hoeft niet na te denken of zichzelf te forceren om anderen voor zich te winnen of mee te krijgen in een bepaald proces.

Wat is een geboren leider?

Of je goed bent in leiding geven wordt voor een groot deel bepaald door je karakter. Je kunt het niet eenvoudig leren door theorie in je hoofd te stampen of bepaalde foefjes te kennen.

Zoals jij als geen ander weet bepaalt je sterrenbeeld (ook zonneteken) voor een groot deel wat jouw karakter is. Welke zonneteken of sterrenbeeld duidt het vaakst op een persoonlijkheid die anderen als geboren leiders zouden omschrijven?

1. Stier

Het sterrenbeeld Stier is vaak heel geschikt om als leider op te treden. Deze persoon staat namelijk van nature sterk in zijn schoenen. Zijn stabiele en rustige persoonlijkheid laat andere mensen merken dat hij betrouwbaar is en dat hij doorgaans weloverwogen te werk gaat. Als harde werker gaat hij voorop in de strijd en motiveert anderen om ook veel te geven voor het uiteindelijke doel.

Dat een Stier vaak ook nogal koppig kan zijn is een risico voor zijn positie als leider. Het is namelijk ook als leidinggevende belangrijk om je oor te luister te leggen. Als iemand met een goed idee komt of een probleem aankaart siert het een echte leider als hij daar serieus naar luistert. Dat een Stier bij tijden wat rechtlijnig kan zijn zou op zo’n moment averechts kunnen werken.

Enkele bekende leiders met als zonneteken Stier zijn Mark Zuckerberg, Malcom X, Tony Blair, Johan Cruijff, Koning Willem-Alexander en Ruud Lubbers.

2. Ram

Sterrenbeeld Ram is moedig en rechtdoorzee. Wanneer hij iets zegt dan doet hij het ook, waardoor nooit iemand zal twijfelen aan zijn oprechtheid. Rammen geloven sterk in zichzelf en hun idee├źn, waardoor ze wel op moeten letten dat ze niemand tegen zich in het harnas jagen.

Een goede timing en kansen grijpen als ze zich voordoen zijn ook zeer positieve eigenschappen die een Ram tot een geboren leider en potentieel zeer succesvolle ondernemer maken. Zijn gevoel voor rechtvaardigheid zorgt ervoor dat hij ernaar streeft iedereen die hij onder zich heeft gelijk te behandelen.

Voorbeelden van leiders met sterrenbeeld Ram zijn Thomas Jefferson, Ronald Koeman en Francis Ford Coppola.

3. Leeuw

Net zoals een echte leeuw is ook het Sterrenbeeld Leeuw vaak onverschrokken en dapper. Hij toont lef wanneer dat van hem vereist wordt, iets wat de nodige ontzag en respect inboezemt bij zijn onderdanen, teamgenoten en werknemers.

Een van de weinige karaktertrekken die hem bij zijn leidinggevende taken in de weg kan zitten is zijn trots. Hij is echter ook vergevingsgezind en zal een kleine confrontatie nooit lang na laten sudderen. De directe aanpak van een Leeuw kan soms wrevel veroorzaken, maar vaker schept hij hiermee juist veel duidelijkheid op de werkvloer.

Bekende Leeuwen met een leidersrol zijn Barack Obama, Bill Clinton, Fidel Castro, Leo Beenhakker, Louis van Gaal, Hans van Mierlo en Napoleon Bonaparte.

4. Steenbok

Steenbokken staan bekend om hun kracht. Die stelt ze in staat om te leiden terwijl ze niet continu op de voorgrond treden. Bijsturen en motiveren zijn de belangrijkste kwaliteiten waarin dit sterrenbeeld uitblinkt op de werkvloer. Leiden door het goede voorbeeld te geven dus, en door zelf ook hard te werken. Niet voor niets zijn meewerkend voormannen die geliefd zijn bij hun collega’s opvallen vaak Steenbokken.

Steenbokken zijn in staat zich goed te concentreren en nemen hun werk serieus. Dat houdt een tomeloze in zet in die zich uit in lange werkdagen. Dat is natuurlijk ook een risico, want je hebt als Steenbok in een leidinggevende functie helaas een bovengemiddeld grote kans op een burn-out.

Beroemde geboren leiders met als zonneteken Steenbok zijn Martin Luther King Jr, Jeff Bezos, Ursul de Geer, Isaac Newton en Muhammed Ali.